Nästan som ett litet jubileum: på Riksföreningens månadsvävsida har nu den 12:e månadsväven publicerats!

Vävbeskrivningarna varierar från 4 till 16 skaft, från nåldyna (minst) till beklädnadstyg, via sjalar, dukar, löpare, väska... Där finns även ett brödrecept. (Vad det har med vävning att göra? - kolla här!) 

Beskrivningarna finns till nedladdning för alla som vill. Har du nå't att bidraga med? Kontakta föreningen - till exempel via mig (skicka mig ett PM, det är enklast).

God jul!

 

Comments

EvaHall

Hurra for det skandinaviske sprogfællesskab! Uden det kunne jeg ikke more mig over et udtryk som "nåldyna". Med min dansknorske baggrund ser jeg for mig en stor dyne, som jeg gemmer mig under i vinterkulden.

Ellen (not verified)

Det er bare SÅ pænt af dig at "invitere" alle os andre med. Det er rigtig dejligt materiale, Kerstin, TAK

Ellen

kerstinfroberg

ja, nog kan det bli "intressant" med betydelser, även om man tror att de skandinaviska språken är nästan lika...  Men varför då inte göra en beskrivning på en riktig vinterdyna ;-) ?

(Eller... ett par målade roliga hängslen... som jag inte ens kan börja översätta - får försöka med engelska: painted, ant therefore fun, braces/suspenders... bara för att ta ett exempel.)

God jul!

ingamarie

Hej, nu har jag inte varit inne på Grupperna på så hemskt länge.. och det första jag hittar när jag gör det är detta. Roligt! Tackar, tackar!

marie